1)יש מספר רב של חתולים בעיר שהולכים ומתרבים כל הזמן.
2) לשירות הווטרינרי יש תקציב מסויים לעיקור וסירוס חתולי רחוב. הם אמורים לאסוף, לנתח ולהחזיר למקום. בפועל, זה קורה . ראיתי במו עיני ווטרינר שמגיע לכאן פעם בשבוע ומנתח כשניים עשר חתולים ביום.בעבר, ווטרינרים פרטיים בעיר גם עזרו, אך הפסיקו בטענה שהם מפסידים כסף. קצב העיקורים/סירוסים לא מספיק. לא קרוב למספיק. ולא מחוסר רצון של הרשויות, כנראה.
3)למרות האמור בסעיף 2, יש דיווחים רבים לגבי איסוף חתולים , כביכול לניתוחים כאשר החתולים האלו לא חוזרים יותר לשטח. לכן, מאכילים רבים חוששים לפנות לעירייה בבקשה לעיקור/סירוס חתולים בהם הם מטפלים, דבר הגורם לריבוי נוסף של החתולים.
4)אין לעירייה חתוליה כמו שיש לה כלבייה. לא בטוח גם שזה מהווה פתרון.
5)מאז הכנסת הפחים החדשים ברוב שכונות העיר, אני מקבלת דיווחים רבים על חתולים רעבים. בחלק מהמקרים זה גורם לחתולים להיות נועזים ותוקפנים. בחלק מהמקרים מדווחים על תחלואה ותמותה. יש אזורים בעיר שטוענים שיש ריבוי חולדות ועכברים בעקבות הפחתת כמות החתולים עקב הרעבה ומוות או נדידה לחיפוש מזון. השירות הווטרינרי מכחיש את כל הנ”ל.
6)מאכילי חתולי רחוב מתלוננים שכיום הם מוציאים סכומים גדולים יותר כדי להאכיל את החתולים בגלל הפחים הסגורים.
7)מאכילים רבים מתלוננים על הצקות והתנקלויות מצד שכנים ומצד השרות הווטרינרי.
8)אזרחים רבים מתלוננים על מטרדים שנגרמים בפינות האכלת חתולים(תלונות אלו לא נבדקו על ידי, בטח לפחות חלק מוצדקות).
9)העירייה עובדת על חוק האכלת חתולים ברישיון. למיטב הבנתי, זה אמור להיות “פריצת דרך” לכל הרשויות בארץ. לא יודעת כרגע איפה זה עומד. העמותה טרם גבשה דעתה אם אנחנו בעד או נגד חוק זה.
10)התקבלו דיווחים מאנשים שנאמר להם משהו בסגנון “אם תחתום שאתה אחראי לטפל בחתולים האלו…..” או “אם תסדיר רשיון לפינת האכלה ……” ומצד שני, התקבלה פנייה של אשה שמאד רוצה שהשירות הווטרינרי יתאמו איתה מקום האכלה ויתנו לה רישיון. לה נאמר שאין אפשרות כזאת בחוק כרגע. לא ברור מה באמת קורה, מה אומר החוק או התקנות, או אם אלו יוזמות פרטיות של עובדים שונים בשירות הווטרינרי.
11) העמותה שלנו (SOS חיות אשקלון) העלתה בפני השירות הווטרינרי מספר הצעות ובקשה לעזרה מול גורמי עירייה בנושא זה. ביניהן: תחנות “בנויות” למזון ומים בחסות חברה כלשהי שימקמו אותם בהנחיית השירות הווטרינרי. עזרה מהעירייה בסבסוד חלקי של מזון לחתולי הרחוב. הגברת קצב ניתוחי עיקור וסירוס.בדיקת הטענות של התושבים והמאכילים. בשלב זה, למרות שיתוף פעולה יעיל עם השירות הווטרינרי בנושאים אחרים, הכל נענה בשלילה.
12)העמותה פועלת כעת לארגן קבוצה גדולה של מאכילים ולנסות להשיג עבורם מזון דרך היצרנים במחיר עלות, כדי להקל על כיסם של המאכילים. ייתכן ונשלח בעתיד מתנדבים לעזור למאכילים.
זה מה שידוע לי כרגע בנושא. יש הרבה מה לעשות בתחום. הנושא כאוב ובעייתי בכל הארץ, לא רק כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה